KONTAKTA OSS Kontaktinformation Telefon: +46 (0)523-536 36 E-post: info@kustnara.com Adress: Heestrand, Rådalen 10 SE-457 47 Hamburgsund

 

 

Vår bakgrund och verksamhet

 

Efter intensiv men rolig vår 2014 kunde vi i familjen Abrahamsson ta över verksamheten av Kustnära Vandrarhem lagom till midsommar i Heestrand. Då hade Camilla Kihlberg och Niklas Berglund utvecklat och drivet vandrarhemmet sedan 2004, i exakt 10 år. De har gjort ett otroligt arbete och kan med stolthet känna sig nöjda över de som de nu överlämnat till oss.

 

Nu drivs vandrarhemmet av syskonen Daniel & Stefan Abrahamsson som tillsammans med sina fruar Ylva och Marie nu planerar utveckla verksamheten med konferens, fest, kurser och en utökad åretruntverksamhet. Dessutom kommer vi höja standarden genom ett antal projekt de kommande åren. Till vår hjälp har vi Erika och David i vår personal som kommer ta väl hand om er vid ett besök hos oss.

 

Daniel och Stefan driver sedan tidigare gästhamnarna i Hamburgsund, Fjällbacka och Grebbestad samt ansvarar för Hamburgsund Infocenter och Badholmen Vandrarhem i Fjällbacka. Vill ni läsa mer om vad vi har att erbjuda där kan ni besöka vår hemsida www.turistenvast.se

 

När det gäller fastigheten så berättar den en spännande historia. Det som utgör stommen av dagens vandrarhem är byggt redan i mitten av 1800-talet i Kville, 1,5 mil från Heestrand.

 

 

 

Då utgjorde den bostäder för lantbruksstuderande. 1913 flyttades huset till Heestrand. Då blev det istället bostäder för stenhuggare som invandrade söderifrån och arbetade i Heestrands stora stenbrott "Sibirien". Stenindustrin var enorm i Bohuslän under den här tiden och behovet av bostäder var enormt. Troligtvis är det en av anledningarna till att man gav sig på slitgörat att flytta denna enorma fastighet. När stenindustrin lades ner startade det en syfabrik i huset och före det blev vandrarhem hann det även vara mekanisk verkstad. Först 1990 började man använda huset som vandrarhem i den groende turismnäringen. På så sätt kan man säga att fastigheten utgör ett historiskt skådespel av Bohusläns utveckling sedan 1800-talet och fram till idag.

 

Hos oss kan vi därför slå oss i bröstet med att ni verkligen få uppleva en genuin del av Bohuslän! Stenbrottet kan man dessutom fortfarande besöka genom en härlig promenad längs havet medan man ser makrillen hoppa. Det blir sällan bättre. Eller som andra säger ”som vi har det här, skulle vi ha det när vi har det som sämst”.

 

Varmt välkomna till oss.

HEM

KONTAKTA OSS

KONTAKTA OSS

Telefon: +46 (0)523-536 36

E-post: info@kustnara.com

 

Heestrand, Rådalen 10

SE-457 47 Hamburgsund

 

Hemsidan är skapad av JBA Media

 

ÖPPET ÅRET RUNT

Öppetider för Receptionen : 08.00-11.00 samt mellan 17.00 - 19.00 i juni, juli och augusti.

 

Telefonbokningen är öppen vardagar kl 10-15 året om